Een stapel met mijn recent gekochte bordspellen. Hieronder vallen Weerwolven, Don't Get Got, Steampunk Rally Fusion, Flamecraft en The Binding of Isaac: Four Souls.

Mijn recent gekochte bordspellen

Weerwolven is simpel, betaalbaar en als spelleider heb ik een oogje op iedereens speelplezier. Het is een feestje, dus het is belangrijk dat iedereen het leuk heeft. Bovendien heeft iedereen ervan gehoord en het meerendeel heeft het zelfs wel eens gespeeld. Daarom zijn de meeste mensen bereid mee te doen als een groepje zin heeft in een potje.

Er zijn een hoop uitbreidingen voor dit spel, maar die ga ik allemaal niet kopen. Ze maken het spel ingewikkelder, wat precies niet is waar ik Weerwolven voor heb gehaald. Als ik iets moeilijkers wil pak ik wel iets anders. Soms wil je gewoon iets simpels dat iedereen kan begrijpen. Daarom is Weerwolven een van mijn recent gekochte bordspellen.

Een screenshot van Weerwolven op Board Game Arena.

Ook dit valt onder mijn recent gekochte bordspellen voor feestjes. Don’t Get Got is namelijk een soort spel dat je kan spelen terwijl het feest gewoon vrolijk verder gaat. Één van de feestjes is al geweest, dus ik heb recent de kans gehad om het spel te spelen.

In Don’t Get Got krijgt iedereen een envelopje met daarin zes kaarten met opdrachten. Dit kunnen dingen zijn als ‘zorg ervoor dat iemand je een high five geeft,’ of ‘krijg een compliment voor je haar.’ Kijk ernaar, bedenk hoe je de opdrachten kan afstrepen en steek het in je zak. Het spel is nu onderdeel van het feest.

De eerste die drie opdrachten heeft vervuld wint. Maar pas wel op, want als iemand doorheeft dat je een kaart probeert te halen wordt het afgestreept. Deze kan je niet meer uitvoeren. Het kan zelfs gebeuren dat je teveel opdrachten faalt en dus niet meer kan winnen. Gelukkig mag je wel gewoon mee blijven feesten!

Don’t Get Got leidt tot rare gesprekken en situaties die je normaal misschien niet zou verwachten zonder dat het irritant wordt. Wij gaven in enkele gevallen een speler zelfs applaus omdat die een opdracht mooit voor mekaar wist te krijgen. Het zorgde er een beetje voor dat je niet echt de tijd had om ongemakkelijk te zijn, want in momenten waarin je niet echt deel bent van een gesprek denk je na over hoe je een kaartje kan afstrepen.

De envelopjes van Don't Get Got worden uitgedeeld. Foto van Big Potato.

Wat een naam! Eerlijk is eerlijk, dat is wat het spel aan mij verkocht. Ik houd wel een beetje van de steampunk esthetiek, dus zelfs als ik Steampunk Rally Fusion niet leuk vind komt het goed.

Of dat ook het geval gaat zijn weet ik nog niet, want het spel is zo recent aangeschaft dat ik nog niet de kans heb gehad het te spelen. Steampunk Rally Fusion is nog nieuw en in shrink. Als ik in mijn agenda kijk blijft dat voorlopig ook nog wel even zo.

Volgens beschrijvingen is dit een drafting game met een hoop dobbelsteensmijten en recourse management. Dit doe je allemaal om als eerste over de eindstreep te komen. Want, zoals de naam suggereert, is Steampunk Rally Fusion een race. Dit doe je zoals elke uitvinder dat doet: door vreemde contrapties te maken.

De doos van Steampunk Rally Fusion, nog nieuw en in shrink

Wat mij trekt in Flamecraft is voornamelijk het uiterlijk. Het spel is namelijk schitterend vormgegeven. De draakjes zijn erg kleurrijk en het heeft een hele vriendelijke sfeer. Voor de Deluxe Edition is dit nog eens dubbel waar, want de fiches zijn vervangen met prachtige, houten speelstukken.

Wat het spel zelf betreft, spelers zijn Flamekeepers met de taak draken een thuis te geven. Een blije draak is een productieve draak, want ze kunnen allemaal leren te bakken, smeden of planten te kweken. Wie dit het beste doet wint, al is Flamecraft veel eerder gezellig dan competitief.

Flamecraft, geopend en tentoongesteld

The Binding of Isaac: Four Souls zit tussen mijn recent gekochte bordspellen uit professionele interesse. Aangezien Digitaal en Analoog gaat om bordspellen én videogames kijk ik iets vaker naar dingen die over allebei gaan. Zoals bordspeladaptaties van videogames.

The Binding of Isaac was een bijzonder populaire roguelite rondom de tijd dat ik op de middelbare school zat. Sterker nog, het wordt nog steeds wel gespeeld. En ik werk ondertussen al jaren fulltime! Ook ik heb wat uren in The Binding of Isaac gespeeld, dus toen de kickstarter van Four Souls werd aangekondigd overwoog ik mee te doen. Toen heb ik het echter laten liggen, want de verzendkosten waren hoger dan de prijs van het spel zelf.

Ondertussen vind je het spel soms gewoon in de winkel liggen. Ik besloot het mee naar huis te nemen en wil er een reviewtje over doen. Dus daar kunnen jullie alvast naar vooruit kijken.

The Binding of Isaac: Four Souls, geopend en tentoongesteld

Ruimte voor meer

Dit waren vijf recent gekochte bordspellen voor mijn collectie. Ik heb nog een vakje over in mijn spellenkast die ik ooit nog wel ga vullen. Maar ik heb niet per sé haast. Dat vakje houd ik nog even als speling, want wie weet: misschien vind ik nog wel iets dat ik niet kán missen.

Reacties

Eén reactie op “Mijn recent gekochte bordspellen”

  1. […] dit spel je bekend voorkomt is dat misschien omdat ik het ook op mijn lijst met recent gekochte bordspellen had staan. Zoals het is met de meeste bordspeladaptaties ging deze door Kickstarter. Toentertijd […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *